TÜBİTAK Projesi - Anadolu Deyimleri Sözlüğü Veri Toplama Çalışması

14.09.2020 1261

Sevgili Gençler,

Mehmed Bayazid Anadolu Lisesi olarakTÜBİTAK projesi kapsaminda dilimizi,kültürümüzü zenginleştiren ,değer yargılarımızı öğreten ata yadigarı deyimlerimizi bilim dünyasına kazandirmak istiyoruz.

Bütün öğrencilerimizi bu projenin paydaşları olmaya davet ediyoruz. Gelin hep birlikte "Anadolu Deyimler Sözlüğü "müzü hazırlayalım. Deyimlerimizi gelecek nesillere taşıyalım.

Projemiz,siz öğrencilerimizden gelen örnek deyimlerle oluşturulacaktır. Toplanan deyimler daha sonra bir kitap haline getirilip yayınlanacaktır.

Bu nedenle yörenize ait bildiğiniz,kullandığınız veya aile büyüklerinden öğrendiğiniz deyimleri aşağıdaki butona tıklayarak açıklamasıyla birlikte yaziniz.

Katkılarınızı bekliyoruz.

Örnek:"gavsası daralmak Sinop yöresinde kullanılan , "karşısındakinin olumsuz ve kötümser konuşmasından dolayı ruhunun sıkılması " anlamına gelmektedir.

14-09-2020